promo
Maraska
Slavna tradicija u proizvodnji likera

Tvornica alkoholnih i bezalkoholnih pića, Maraska Zadar, poveznica je između slavne povijesti proizvodnje likera u gradu Zadru, te sadašnje moderne kompanije, koja proizvodi jedne od najboljih i najcjenjenijih likera u Hrvatskoj.

Duga tradicija tradicija seže još u 16. stoljeće kada nastaju prve recepture Maraschina, jedinstvenog likera od višnje maraske. Višnja maraska autohtona je kultura višnje, karakterističnog tamno crvenog ploda, izražene aromatičnosti i slatko kiselog okusa, koja najbolje uspijeva na uskom području Dalmatinske obale, od Zadra do Makarske.

Tvrtka Maraska ima vlastitu plantažu višnje maraske, koja se proteže na preko 200 hektara s oko 90.000 stabala, od čijih se plodova spravljaju posebni nektari i sirupi iz linije Amarena. Danas je Maraska moderna kompanija, sa sjedištem u Zadru, čija godišnja proizvodnja premašuje 12 milijuna litara.

Maraska je također vodeći proizvođač voćnih sirupa i drugi najveći proizvođač alkoholnih pića u Republici Hrvatskoj, a svoje proizvode izvozi diljem regije kao i svijeta, od Amerike do Australije.

Foto galerija

Kako do nas

U sastavu Mepas grupe su renomirane hrvatske tvrtke iz kemijske industrije, industrije konditora i pića te opskrbe tehničkim robama, a u Bosni i Hercegovini veliki trgovački centar, hotel s pet zvjezdica, manji prodajni centar i proizvodni pogon metalnih konstrukcija.

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo